ΠΟΛΩΝΙΑ – 5 ΗΜΕΡΕΣ

02 Feb ΠΟΛΩΝΙΑ – 5 ΗΜΕΡΕΣ

Αναχωρήσεις : 27/04/18 & 25/05/18

1η ημέρα: Αθήνα – Βαρσοβία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση με την AEGEAN για Βαρσοβία. Άφιξη, πρώτη γνωριμία με την πόλη και τακτοποίηση σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία BRISTOL 5* LUXURY COLLECTION (www.hotelbristolwarsow.pl.en) ή SHERATON WARSAW 5* (www.sheraton.com).

2η ημέρα: Βαρσοβία, ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης θα δούμε την πλατεία του Κάστρου με την κολώνα του Ζιγισμούνδου, το βασιλικό Κάστρο, την πλατεία της Νίκης, το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο , το άγαλμα της γοργόνας και θα καταλήξουμε στο πάρκο Λαζιένκι (Łazienki), πρώην θερινή κατοικία του τελευταίου μονάρχη, όπου βρίσκεται το υπέροχο Παλάτι στο Νερό.

3η ημέρα: Βαρσοβία – Βρότσλαβ, ξενάγηση

Πρωινή αναχώρηση για το πανέμορφο Βρότσλαβ, την “Βενετία της Πολωνίας”. Η πόλη, η οποία υπήρξε πηγή έμπνευσης για τον Πικάσο, είναι κτισμένη σε 12 νησιά, του ποταμού Όντερ. Στην περιήγηση μας θα δούμε μεταξύ άλλων, την κεντρική πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες της Ευρώπης, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό και το Πανεπιστήμιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND CITY 4* sup. (www.grandcityhotel.pl).

4η ημέρα: Βρότσλαβ – Άουσβιτς – Κρακοβία

Πρωινή επίσκεψη στο Άουσβιτς, ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου βρήκαν τον θάνατο πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το Άουσβιτς περιελάμβανε πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέρασαν εδώ, μόλις 60-70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Μετά την επίσκεψή μας συνεχίζουμε για την Κρακοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο HILTON GARDEN INN 4* sup. (www.hilton.com).

5η ημέρα: Κρακοβία, Ξενάγηση, Αλατωρυχεία Βιελίτσκα

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα θαυμάσουμε το κάστρο στον λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό ναό με τους βασιλικούς τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των αγίων Πέτρου και Παύλου κλπ. Στο κέντρο της παλιάς πόλης και το μέσον της μεγάλης πλατείας Ρύνεκ Γκλόβνυ (Rynek Glόwny) βρίσκεται το Σουκέννιτσε (Sukiennice), μια μεσαιωνική αγορά υφασμάτων που σήμερα φιλοξενεί τουριστικά καταστήματα στη στοά του ισογείου. Στην ίδια πλατεία δεσπόζει ο Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και πολυάριθμα άλλα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα ορυχεία αλατιού της Βιελίτσκα, ένα από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς Unesco. Η διαδρομή περιλαμβάνει πανέμορφα σπήλαια, διαδρόμους (περίπου 300 km εκ των οποίων 3,5 km είναι επισκέψιμα), που βρίσκονται σε βάθος 64-135 μέτρων, αγάλματα από αλάτι, πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού, παρεκκλήσια, ακόμα και έναν καθεδρικό ναό!

Αναχώρηση : 27/04/18

Ξενοδοχεία:

Bristol 5* Luxury Collections: €530κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Sheraton Warsaw 5*: €530 κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Grand City 4& Superior: €530 κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Hilton Garden Inn 4* Superior: €530 κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Αναχώρηση : 25/05/18

Ξενοδοχεία:

Bristol 5* Luxury Collections: €610κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Sheraton Warsaw 5*: €610 κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Grand City 4& Superior: €610 κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Hilton Garden Inn 4* Superior: €610 κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Οι τιμές περιλαμβάνουν:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ, ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
 • Τέσσερις ή πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 5* ή παρόμοια
 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις & εκδρομές σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
 • Έμπειρος συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας
 • Επίσημος ξεναγός στα Αλατορυχεία Βιέλιτσκα και στο Άουσβιτς
 • Είσοδοι στον Καθεδρικό Ναό της Κρακοβίας, στα Αλατωρυχεία Βιέλιτσκα και στο Μουσείο Άουσβιτς – Μπίρκεναου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.

Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν:

 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων €155
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, πάρκα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι αναφέρεται προαιρετικό και ό,τι δεν αναφέρεται
 • Η διαμονή και η εκδρομή στο Βρότσλαβ, αλλά υπάρχει εκδρομή στην Τσεστοχόβα

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Tags: